RULO PASTA | MUZLU RULO PASTA | HELLOOKUKİ

 Merhaba

Bugün yeni yıl akşamında yaptığım  rulo pasta tarifimi vereceğim.

Ben yeni yıl  konseptine uysun diye kırmızı gıda boyası  da kullandım. Ama siz gıda boyası kullanmak istemezseniz tarifimin ölçüsünü değiştirmeden normal bir şekilde de yapabilirsiniz.



Gıda boyası demişken kullandığım gıda boyasından da bahsedeyim. Pişecek bir şeyin içine gıda boyası kullanacaksanız sıvı tercih etmeyin. Özellikle dr.otker  sıvı gıda boyası hiç tercih etmeyin. Çünkü istenilen rengi yakalayamıyorsunuz. Toz kullanmanızı tavsiye ederim. Toz boyayı da su veya sütün  içinde çözündürmeniz  gerekiyor.

Rulo pastaya geri dönelim. Ilk rulo pasta  denemem gercekten faciaydı. Yumurtaları ayrıştır, tek tek çırp,  bir sürü malzeme karıştır.  Sonuç? Hüsran. Hâlâ unutamam. Incecik karton gibi bir şey olmuştu. Tatlı karton gibiydi. Boşa giden malzemelere mi yanayım emeğime mi ? Gerçi kardeşim nutellaya sürüp sürüp yemişti bisküvi niyetine. Çöpe gitmemişti. Anladım ki kopyala yapıştır tarifler bana göre değil. Denemem gerekiyor. Kendimden bir şeyler katmam gerekiyor . 

Böyle korkunç bir deneyimden sonra sonunda gerçekten az malzemeli, kabarmış,  sararken kırılmayan, çatlamayan bir rulo pasta yapmayı başardım.

Asla kremalı tatlılar yemeyen babam bile bu rulo pastamı çok seviyor.

Içine kullandığım pastacı kremasini daha önce yazmıştım. O da çok lezzetli ve asla sizi şaşırtmayacak bir krema tarifi. Her türlü tatlıda kullanabilirsiniz. 

Bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 

https://hellookuki.blogspot.com/2020/12/pastaci-kremasi-pasta-kremasi-tarifi.html?m=1

 

Kremanın nasıl pürüzsüz kolay yayıldığını da göstereyim.


Gelelim rulo pasta tarifine

Malzemeler 

3 yumurta 

150 gr şeker 

1 çimdik tuz

1 paket şekerli vanilin 

1 çay kaşığı kakao 

1 çay kaşığı zencefil 

1 çay kaşığı tarçın ( kakao ve baharat koymak size kalmış. Ben kış keklerinde bu tatları sevdiğimden biraz ekledim)

190 gr un 

1 paket kabartma tozu 


Yapılışı 

3 yumurta, 150 gr şeker 1 çimdik tuz ve 1 paket vanilini mikser ile çırpıyoruz. En az 5 -6 dk çırpalım. 

( şekerli vanilini neden bu aşamada ekliyoruz? Bazı insanlar yumurta kokusundan rahatsız oluyor. Şekerli vanilini yumurta ve şekeri çırparken eklersek piştiğinde yumurta kokusu gelmeyecektir)

190 gr un ve 1 paket kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz.( kakao ve baharat kullanıyorsanız onları da bu aşamada eleyerek ekleyebilirsiniz) Yumurtayı söndürmeden yavaşça karıştırıyoruz.

Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz.

Kek hamurunu döküp yayıyoruz.

( gözünüze çok az ve ince görünebilir. Merak etmeyin pişince kabaracak. Düzgünce yağlı kağıdın tamamına yayın)



 

Önceden bir kaç dakika ısıtılmış fırında 170 derecede sadece 13 dakika pişiriyoruz. Daha az ya da fazla pişirmeyin.

Fırından çıkınca diğer tariflerde olduğu gibi yağlı kağıda ve bir havluya sarmanıza gerek yok. Kolay demiştim değil mi ? Sadece 10 dakika kadar tepside dinlenmesi yeterli. 10 dakika sonra keki ters çevirip yağlı kağıdı sıyırabilirsiniz ( keki kağıttan sökmeye çalışmayın lütfen kağıdı kekten ayıralım). 

Kek 10 dakika içinde zaten krema sürülebilecek kadar ılımış olacak.

Pastacı kremasını her yerine sürüyoruz. Ben meyve olarak muz kullandım. 2 adet bütün  muzu kekin uzun tarafına gelecek şekilde koydum.



Uzun tarafından elimle düzelterek ve çok hafif bastırarak sardım. 

Ruloyu  yağlı kağıtla sardım ( kurumasın diye ) ve buzdolabına kaldırdım. En az 5-6 saat buzdolabında kalmalı. Böylece kek kremayı çekecek ve dilimlemek kolaylaşacak.

 Tarifim bu kadar az malzemeli ve basit. Şimdiden afiyet olsun. Yaparsanız fotoğraflarını insatgramdan beklerim. 

Ben de son halini buraya da bırakıyorum.





Yorumlar