BROWNIE KURABİYE | ISLAK KURABİYE | HELLOOKUKİ

 Merhabalar

Bugün en sevdiğim, lezzet bombası, instagramda paylaştığımda en çok denenen  kurabiye  tarifimi vereceğim. 

Biz ailecek bu kurabiyeyi çok seviyoruz. Islak dokusuyla birlikte çikolata bombası bu kurabiye hepimizin  favorisi.

Yapımı çok basit. Gerçek bir brownie tadında oluyor.

Çeşit çeşit brownie kurabiye tarifleri var. Bence en lezzetli olan ve dokusuyla brownie en yakın olan versiyonu birazdan vereceğim tarif ile oluyor.

Liseden beri çok sık  yaparım. Uzun süredir yapmıyordum. Geçtiğimiz günlerde ablam isteyince beraber hazırladık. Iyi  ki de yapmışız. Çok özlemişim bu tadı.

Yapım aşamasını izlemek isterseniz linke tıklamanız yeterli .

https://www.instagram.com/reel/CJ-tty-nKHp/?igshid=1t1375hclpya5

Çikolata severleri daha fazla bekletmeden tarife geçelim mi ? 

Ama önce bir fotoğraf bırakayım.

Çatlak çatlak bir kurabiye oluyor. Sosunu içine öyle güzel çekiyor ki🖤
(Servis ederken hindistan cevizi sermeyi unutmayın)


Malzemeler

Kurabiye hamuru için: 

125 gram + 2 yemek kaşığı katı yağ ( oda ısısında yumuşamış olacak )

1 su bardağı şeker 

1 paket  vanilin 

1 adet yumurta 

Yarım çay bardağı sıvı yağ 

6 tatlı kaşığı kakao 

3-3 buçuk su  bardağı un 

1 paket kabartma tozu 


Sosu için 

1 su bardağı şeker 

2 su bardağı süt 

5 damla limon suyu 



Yapılışı 

Katı yağ, 1 su bardağı şeker ve 1 paket vanilini krema kıvamı alana kadar karıştırıyoruz ( bu çok önemli. Bu sayede kurabiye tepsiye yayılmayacak, fotoğrafta gördüğünüz gibi çatlak çatlak olacak)

1 yumurtayı kırıp yine karıştırıyoruz ( çırpmıyoruz karıştırıyoruz) 

Yarım çay bardağı sıvı yağ ekliyoruz.

Kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.

Unu  yavaşça ekliyoruz. Yumuşacık bir hamur olmayacak. Taş gibi sert de değil tabi. 

Kabartma tozunu  da ekleyip hamuru güzelce yoğurup dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz.


O sırada sosu hazırlıyoruz.

Şeker ve sütü  kaynatıyoruz. Şeker erimiş olmalı. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp içine 5 damla limon suyu ekliyoruz.


15 dakika kadar buzdolabında  dinlenen hamuru minik minik yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. 


Önceden 4-5 dakika ısıtılmış  fırında tam 20 dakika pişiriyoruz.

Kurabiye pişer pişmez ılık  hale gelmiş sosa hızlıca ve tek tek batırıp çıkarıyoruz.

Sosu kurabiyelerin üstüne dökmüyoruz. Çok ıslanıp dağılmasın.

Sosa batırıp çıkardığımız kurabiyeleri bir tepsiye diziyoruz. Bu hali çok yumuşak ve dağılacak gibi gelebilir. Ancak 10-15 dakika dinlendikten sonra tam kıvamını alacak.


Afiyet olsun...

Deneyenlerin fotoğraf  ve yorumlarını beklerim.





Yorumlar