PASTACI KREMASI | PASTA KREMASI TARİFİ HELLOOKUKİ
Merhaba😌
Bugün yeni yıl akşamı için bir pasta hazırlayayım dedim. Evde herkesin seveceği ve yeni yıl akşamına yakışır bir pasta olmalı diye düşünürken aklıma rulo pasta yapmak geldi. Hem çok uzun süredir yapmamıştım hem de evdeki herkes bu pastayı çok sever. Içine de kırmızı boya ekler yeni yıl konseptine uygun hale getiririm diye düşündüm. Düşündüm ve hemen hazırladım.
Ancak bu yazımda rulo pasta tarifini vermeyeceğim. Onu daha sonra yazarım. Şimdi rulo pastam için hazırladığım pastacı kreması tarifini vereceğim.
Bu krema pastalarda, keklerde, profiterol ve eklerde kullanılabilen pastane lezzetlerini aratmayacak tatta bir krema.
Yumurta ve un kokusu gelmeyen, topak topak olmayan, ipek gibi yoğun kıvamlı ama yerken yumuşacık his bırakan bir krema arıyorsanız tarifi burada.
Vereceğim ölçü daha sonraki yazımda anlatacağım rulo pastaya göre. Bu pastacı kremasını profiterol ya da başka bir şeye kullanacaksanız ölçüyü artırmanızı tavsiye ederim.
Anlatacağım şekilde pişirmek başta anlaşılmaz, sıkıcı ve uzun gelebilir. Ama kesinlikle öyle değil. Çok basit ve az malzemeli. Tadı da her tatlıya çok yakışıyor.
O zamann geçelim tarife.
Malzemeler
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
100 gr şeker (4 yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta ( ben buğday nişastası kullandım ama fark etmez ne olduğu)
1 paket şekerli vanilin
1 yemek kaşığı katı yağ
Yapılışı
1. Aşama
1 buçuk bardak sütü bir tencerede kısık ateşte kaynatmaya başlıyoruz.
2. Aşama
Bir kapta 1 yumurta sarısı 4 yemek kaşığı şeker ve bir paket vanilini karıştırıyoruz.
Sonra yarım su bardağı sütü de ekleyip yumurta ve şekeri pürüzsüz hale getiriyoruz.
2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı nişastayı da ekleyip tekrar pürüzsüz hale gelene kadar karıştırıyoruz.
3. Aşama
Tencerede kaynamış olan süt ve yumurtalı karışımı bir araya getireceğiz.
Tencereden sütü kepçe yardımıyla alıp yumurtalı karışımın üstüne döküp bir yandan da karıştırıyoruz. Süt bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
4. Aşama
Kaynamış süt ve yumurtalı karışım artık kapta bir arada. Şimdi bu karışımı tencereye alıyoruz.
Hepsini pişirmeye başlıyoruz.
Sürekli karıştırarak kısık ateşte fokurdayana kadar pişiriyoruz.
5. Son aşama
Ocağı kapatıp tencereyi bir kenara alıyoruz. Pişmiş kremanın içine 1 yemek kaşığı katı yağ ekleyip karıştırıyoruz.
Üzerini streç film ile kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
Kremayı kullanma zamanına kadar katılaşmış olacaktır. Kullanmadan önce iyice karıştırın.
Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder