KREP TARİFİ | KAHVALTILIK TARİFLER
Merhabaa
Bir kaç gündür yokum. Hiçbir şey yazamadım. Tüm gün izlemedigim dersleri izledim, not aldım ve bu hafta 1 yeni tarif denedim. Onu daha sonra paylaşayım artık. Çok pratik ve lezzetli bir tatlı tarifi gelecek.
Bugün ise kahvaltıların vazgeçilmezi olan incecik , kenarları çıtır, çok lezzetli bir KREP TARİFİ vereceğim.
Genelde bir şeyi pişirirken internettem bulduğum hali ile yapmam. Hep kendimden bir şeyler katar, azaltır, artırırım. Yani kendi damak tadıma uygun hale getiririm. Bu krep de öyle çıktı ortaya. Tavaya yapışmasın ama incecik olsun, yağlı yağlı olmasın ama kuru da olmasın diye denedim ve tam istediğim gibi oldu.
Incecik, kenarları çıtır çıtır bir krep isterseniz sizi buraya alalım.
Daha önce bu krepten çok lezzetli tavuklu beşamel soslu bir yemek yapmıştım. Efsaneydi. O lezzeti anlatmam mümkün değil. Tarifi buraya da yazmak isterdim ama fotoğrafları hiç güzel çekememiştim 🤦🏽♀️
Fotoğraf önemli değil akşama lezzetli bir yemek yapayım derseniz beşamel soslu tavuklu krep tarifim ınstagram sayfamda var ( @hellookuki ) https://www.instagram.com/p/CA3CfCojzvk/?igshid=1o3tn1b4h12pl
Bu tavuklu krep nerden çıktı derseniz şunu anlatacağım asıl. Bu krep kuru ve lastiksi olmadığı için firin yemeklerine de çok uygun. Kendi damak tadınıza uygun bir harç hazırlayıp fırın yemeği de yapabilirsiniz.
Neyse gelelim krep tarifine
3 yumurta
3 su bardağı süt
3 su bardağı un ( 300 gr )
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Bunların hepsini pürüzsüz hale getirinceye kadar karıştırıyoruz. Mikser ile çırpmayın ama. El çırpıcısı ile yapın.
Ne çok kalın ne çok ince bir tavaya çok az sıvı yağ sürün ( 1 tatli kaşığı kadar sıvı yağı peçete ile tavaya yayabilirsiniz )tavayı 1-2 dakika ısıtın.
Tavanın sapından tut. 1 kepçe krep hamurundan al. Tavanın ortasına bir yandan dök bir yandan da tavayı hareket ettir ki hamur pişmeden hemen yayılsın. Kepçe ile yaymaya çalışma.
Orta ateşte arkalı önlü pişir. Piştikçe üst üste diz. Işte bu kadar. Ister kahvaltilik çikolata kremasi sür ister krem peynir istersen labne+reçel .Afiyet olsun..
Ve tabi ki bir fotoğrafını ekleyeceğim. Yaz mevsiminde bir sabah kahvaltısında hazırlamış sofraya oturmadan önce herkesi bekletip fotoğraflamıştım.
Krep için biraz fazla sanatsal bir fotoğraf olmuş ama neysee ( inceliği ve şeklinin düzgünlüğü fotoğraftan da belli oluyor değil mi ).
Yorumlar
Yorum Gönder