FIRINDA MAKARNA TARİFİ

 Merhaba

 Makarnanın  her halini seven her gün olsa yiyecek olan biri olarak en sevdiğim hali sanırım üzeri güzelce kızarmış fırın makarna.

  Şöyle börek gibi dursun, tepsiden alırken yayılmasın, üzerindeki kaşarı kabuk gibi kızarmış olsun, sosu makarnayı yumuşacık yapsın vee bol peynir tadı gelsin.





 Makarnayı çoğumuz pratik bir yemek olsun diye yaparız. Ama bence daha fazlasını hak ediyor. Her gün yesem sıkılmam ondan.

  Fırın makarna ise makarna deyip geçilecek bir şey değil bence. Haşla, sosunu pişir, fırınla. Kaç aşamalı bir yemek bu. Tüm özeni göstererek sofrada yerini almayı hak ediyor.

Gelelim tarife 

Malzemeler 

500 gr fırın makarna ( 1 paket )

Sos için 

3 yemek kaşığı tere yağ 

1 yemek kaşığı sıvı yağ 

80 gr un ( 4 yemek kaşığı kadar)

400 ml süt 

1 bardak makarnanın suyundan 

Bol peynir 

Toz biber, karabiber, kimyon, kişniş 


Yapılışı 

Geniş bir tencerede makarna için su kaynatalım. Fokurdamaya başlayınca 1 tatlı  kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim.

Makarnayı koyalım.  Ben makarnayı kırmıyorum. Hemen yumuşuyor sığıyor tencereye zaten.

Makarna haşlanınca suyundan 1 bardak ayıralım. 

Şimdi sosu yapalım .

Tereyağ ve sıvı yağı eritelim. Cızırdasın  biraz. Unu  ekleyip kavuralım.

Rengi biraz değişince süt  ve suyu ekleyip kaynatalım.

Baharatları ekleyelim.

Fokurdayınca istediğiniz kadar peynir ekleyelim.

Peynir eriyene kadar kısık ateşte karıştıralım. 

Haşlanmış makarna ile sosu karıştırıp fırın tepsisine yayalım.

1 yumurtayı güzelce çırpıp makarnanın üzerine yayalım.

Son olarak rendelenmiş kaşar ekleyip

220 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.

Ilk sıcaklığı gidince dilimleyip servis edelim.

Afiyet olsunn. 

Yapılış videosunu izlemek isterseniz linki bırakıyorum. 

https://www.instagram.com/reel/CJWMh63Huwr/?igshid=mqzjcuh5l20a


Şuraya da fotoğrafını bırakayım.






Yorumlar